In the media

Carp in aspic

Celé video (28 minut) můžete shlédnout zde.

Nabízíme recept, pokud si budete chtít připravit sami. Samozřejmě pohodlnější a se zárukou kvality je koupit si kapra v aspiku u nás. Budeme se na vás těšit.

Recept Kapra v aspiku


Česká klasika, na kterou se pozapomíná, přitom tolik chutná.

  • 1 filet z kapra

Rybí várka

  • voda ocet
  • ¼ celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl

Na ozdobu a kompletaci

  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • majonéza
  • kyselá okurka
  • petrželka kudrnka
  • čerstvá červená paprika
  • aspik
  • citron

Do pekáče, kastrolu či vyšší pánve vlijeme vodu, kterou ochutíme trochou octa, solí, přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Necháme zavařit, vložíme porce kapra kůží dolů, zakryjeme a utěsníme pečicím papírem a táhneme 5−8 minut.

Porce kapra opatrně vyjmeme a poskládáme rovnoměrně a patřičně od sebe do vyšší mísy či pekáče. Skládáme kůží vzhůru, zdobíme kytičkou majonézy na hřbetní část, kouskem kyselé okurky, červenou paprikou, petrželkou a plátkem vajíčka.

Lžící postupně a pomalu zaléváme aspikem, nejprve abychom zafixovali všechny ingredience, necháme ztuhnout a poté ještě dvakrát či třikrát pokračujeme, dokud není kapr celý zalitý.

Zdroj: Archiv České televize